Δέκα τύποι που συναντάμε στα online games

Δημοσιεύθηκε από τον Ανδρόνικο Κοκιαντώνη στις 07/07/2019.

Εδώ έπρεπε να είχα γράψει μια εισαγωγή για το άρθρο αλλά καλοκαίρι είναι και όλα επιτρέπονται..
Έτσι δε λένε?
Όχι?
Καλά δεν πειράζει..
10 τύποι που συναντάμε στα online games:

1. O Flowersmeller

Ο flowersmeller είναι αυτός που θέλει να εξερευνήσει όλο το χάρτη, να κάνει όλα τα side quests και να δει όλα τα cut scenes. Τι και αν σέρνει ένα party τριών – τεσσάρων ατόμων? Από αυτόν θα ακούσεις τις ατάκες “το ξέρω ότι από εκεί πρέπει να πάμε αλλά κάτσε μία να δούμε τι έχει πρώτα από δω” “μου έπεσε λέβελ 1 τσεκούρι το θέλει κανείς?” “ρε γιατί βιάζεστε?” και το πιο συνηθισμένο: “μισό λεπτό”.

Θα τον πετύχεις online ανάμεσα από τις ώρες κοινής ησυχίας (17.00 με 23.00)

– Να τον κρατήσω στο friend list μου?
– Ναι μωρέ, δε σε ενοχλεί, έχει επίγνωση της φάσης του και θα καταλάβει αν του αρνηθείς γιατί θες fast runs

2. O Οικονομόπουλος

O “Οικονομόπουλος” είναι ο gamer που ενώ παίζετε μαζί θα βάζει να ακούει σκυλάδικα και πίνει τζοννι και πέρδικα. Θα σου λέει ιστορίες για “προχθές στα μπουζούκια” και “πως τον πλήγωσε η πρώην του”. Τις περισσότερες φορές θα είναι πωρωμένος με τουλάχιστον 3 ομάδες ποδοσφαίρου. Μία ελληνική, μία ευρωπαϊκή και μία που απλά τη σέβεται (ότι και να σημαίνει αυτό).

Θα τον πετύχεις online μαζί με τον νοσφεράτου (βλέπε παρακάτω) τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες.

– Να τον κρατήσω στο friend list μου?
– Ναι. Όσο τα έχει με το Μαράκι όλα καλά. Όταν χωρίσει άλλαξε την κατάστασή σου σε αόρατος.

3. Ο Νοσφεράτου

Ο Νοσφεράτου είναι ο καθόλα συμπαθητικός gamer με την ιδιαιτερότητα ότι θα τον πετυχαίνεις μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες να νυστάζει. Είναι το άτομο που πιο πολύ θα τα λέτε παρά θα παίζετε και αυτό γιατί είναι από τις πιο ευχάριστες παρέες. Η πιο συχνή του ατάκα “τώρα θα πήγαινα για ύπνο αλλά μπήκες” και πάει μετά από 4 ώρες.

Θα τον πετυχαίνεις μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες, τις υπόλοιπες κοιμάται.

– Να τον κρατήσω στο friend list μου?
– Ε Ν Ν Ο Ε Ι Τ Ε

4. Ο Τούμπανος

Ο Τούμπανος είναι αυτός που θα έχει το top lvl και το top gear του παιχνιδιού. Τι και αν θέλεις 3 ζωές σε χρόνο, 5 θυσίες στη θεά τύχη, και 5000 ευρώ? Ο Τούμπανος θα τα καταφέρει σε 3 απογεύματα! Αν ξεκινήσετε μαζί ένα game την έβαψες.. Μέχρι να κάνεις το verify το account σου αυτός έχει καπάρει και έχει σκυλοβαρεθεί ήδη το end game. Συνήθως έχει και skill για τα games που το απαιτούν.

Δεν έχει στάνταρ ώρες. Μπορεί να είναι όλη τη μέρα μέσα ή μπορεί να μη φανεί για 2 μέρες

– Να τον κρατήσω στο friend list μου?
– Πλάκα κάνεις? Από ποιον άλλο θα λιτσάρεις?

6. Ο Προφέσορας

Πολύ συχνά συνδέεται ο Προφέσορας με τον Τούμπανο αλλά δεν έχουν καμία σχέση. Η Μόνη τους ομοιότητα είναι ότι ξέρουν το game αρκετά καλά και η δύο απλά ο Προφέσορας θα ασχοληθεί να εκπαιδεύσει τους συμπαίχτες του. Θα φτιάξει δικά του guides και builds και συνήθως είναι καλός στα μαθηματικά και στον κλάδο των πιθανοτήτων. Επειδή ξοδεύει πολύ ώρα στο να τα κάνει όλα αυτά δεν έχει τόσο καλό gear αλλά και lvl όσο ο Τούμπανος.

Θα τον πετυχαίνεις το απόγευμα και σαββατοκύριακα αργά το βράδυ.

– Να τον κρατήσω στο friend list μου?
– Ναι!! Θα είναι αυτός που θα σε εκπαιδεύσει στο game και θα το κάνει με την καρδιά του. Ρισπεκτ στους Προφέσορες

5. Ο Καΐδης

Ο Καΐδης είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα άλλο εκτός από το να παίζει ένα και μόνο ένα game. Όταν θα παίζετε μαζί θα σου λέει τα επόμενα 10 update του παιχνιδιού, inside infos για την εταιρία, τους developers, ποιοι streamers είναι αξιόπιστοι και ποιοι όχι κ.τ.λ. Αντί να έχει φόντο στην επιφάνια εργασίας του τον ήρωα του παιχνιδιού που παίζει, έχει τον developer του. Προσοχή το ότι καίγετε στο game δεν είναι αναγκαίο ότι ξέρει να παίζει σωστά σαν τον Προφέσορα

Δεν είναι ποτέ offline. Κοιμάται σπάνια και τόσο λίγο ώστε το game δε προλαβαίνει να τον πετάξει afk

– Να τον κρατήσω στο friend list μου?
– Ναι. Είναι η πηγή σου για τα νέα του παιχνιδιού που παίζεις. Και έγκυρη και γρήγορη.

7. Ο Νουμπάς

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο και δεν θα πούμε εδώ για τον νέο παίχτη αλλά για τον Νουμπά. Αυτός που όσο καιρό θα παίζει δε θα μάθει ποτέ. Θα σου κάνει ερωτήσεις για το οτιδήποτε χωρίς να τον νοιάζει αν είσαι σε quest, raid ή σε φάση που δεν μπορείς να του απαντήσεις. Τις περισσότερες φορές σου κάνει τις ίδιες ερωτήσεις ξανά και ξανά και εκεί που θα σπάσει τα κοντέρ του εκνευρισμού σου είναι όταν αποκτήσει και γνώμη και σου κάνει υποδείξεις σε αυτά που ο ίδιος σου ζήτησε να του τα εξηγήσεις.

Δεν ξέρεις πότε είναι online. Είναι απρόβλεπτος!

– Να τον κρατήσω στο friend list μου?
– Όχι εκτός αν είσαι ο Προφέσορας.

8. Ο Τσιτάκιας

Ο Τσιτάκιας είναι αυτός που θα βρει τρόπο να χακάρει το game και να εκμεταλλευτεί τα bugs του προς όφελός του. Απ’ αυτόν ακούς συνέχεια την φράση “γιατί με μπαναρανε τώρα??” και “Φίλε, είμαι 100% legit”. Έχει σκοπό ζωής να ξεπεράσει τον Τούμπανο και όποτε παροδικά το καταφέρνει δεν χάνει ευκαιρία να το φλεξάρει.

Είναι πάντα online γιατί μποτάρει

– Να τον κρατήσω στο friend list μου?
– Πίσσα και πούπουλα και report!

9. Ο Πυξ Λαξ

Ο “Πυξ Λαξ” κλαίει για τα πάντα και ποτέ δεν φταίει αυτός. Την πιο πολύ ώρα θα τον ακούς να κλαίγεται για την τύχη του και για την “ανικανότητα” των συμπαιχτών του. Όταν είναι ξεκάθαρα δικό του λάθος κλαίγεται για την σύνδεση του ή για το pc του. Είναι ο δημιουργός του περίφημου “fake dc” (για όσους δεν ξέρουν – γελάω- όταν έχεις κάνει ξεκάθαρα πατάτα πατάς alt+F4 και μετά από 10 λεπτά ξαναμπαίνεις λέγοντας “sorry παίδες έφαγα DC”)

Δεν έχει σταθερές ώρες που θα μπει αλλά θα προτιμήσει αργά για να βρει τον φύλο του τον “Οικονομόπουλο” για να πούνε τα ντέρτια τους (ο καθένας τα δικά του βεβαία)

– Να τον κρατήσω στο friend list μου?
– Ναι μωρέ.. Μπορεί να κλαίγεται αλλά δεν είναι σχεδόν ποτέ επιθετικός

10. Ο Ελιτιστής

Ο Ελιτιστης είναι αυτός που είναι τόσο καλός όσο ο Τούμπανος και ξέρει όλα τα mechanics όσο ο Προφέσορας αλλά είναι πιο σπαστικός και από τον Νουμπά. Δεν τον ενδιαφέρει απλά να βγει η αποστολή αλλά να βγει με τον πιο γρήγορο και ξεκούραστο τρόπο και με το μέγιστο loot. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα λέτε τώρα “ε και τι? Κακό είναι?”. Αγαπητοί μου ελιτιστές κακό δεν είναι αλλά πολλές φορές γίνετε εκνευριστικό.

Θα τους δεις online τις ώρες αιχμής.

– Να τον κρατήσω στο friend list μου?
– Μην σκας θα σε σβήσει πρώτος αυτός γιατί είσαι noob και δεν μπορείς να παίξεις και δεν έχεις και καλό gear και…

Ξέχασα κάποιον? Για γράψτε στα σχόλια και αν είναι πάμε και για μέρος 2ο.