Πέντε τύποι που συναντάμε στα online games

Δημοσιεύθηκε από τον Ανδρόνικο Κοκιαντώνη στις 06/12/2019.

Το καλοκαίρι τέλειωσε, η θερμοκρασία έπεσε και οι “τύποι που συναντάς στα online games” αυξήθηκαν! Πάμε να δούμε άλλους πέντε τύπους που συναντάμε στα online games.

11. Ο Βανίλας

Σε αυτή τη κατηγορία θα βάλω και την αφεντιά μου έχοντας εντοπίσει πολλά κοινά. Ο βανίλας είναι ο gamer που παίζει το game από το release του και δε θα χάσει ευκαιρία να στο θυμίσει. Θα τον ακούσεις συνήθως να λέει “πόσο πιο δύσκολο ήταν το game τότε” και “το έκαναν πιο casual πια”. Συνήθως είναι ταγμένος σε ένα game αλλά όχι σαν τον “Καΐδη” (δες 1ο μέρος), η ενασχόλησή του είναι πολύ πιο ουσιαστική.

Σαν τον “Τούμπανο” δεν έχει στάνταρ ώρες. Μπορεί να είναι όλη τη μέρα μέσα ή μπορεί να μη φανεί για 2 μέρες

– Να τον κρατήσω στο friend list μου?
– Ναι μωρέ, γιατί όχι. Άσε που μπορεί να φτιάξει και guild καμιά μέρα.

12. Ο Γύπας

Πολλοί θα τον μπερδέψετε με τον “Οικονομόπουλο” αλλά δεν έχουν καμία σχέση. Ο Οικονομόπουλος, όπως είπαμε στο 1ο μέρος, μπορεί να σου κλαίγεται για το Μαράκι που δεν του απαντάει πια μόνο που κάποτε του απαντούσε και όχι μόνο. Με τον Γύπα τα πράγματα είναι πιο σκοτεινά. Λίγο άτυχος με το αντίθετο φύλο ο Γύπας ή και Γυπαετός είναι λίγο παραπάνω “εκδηλωτικός” μόλις καταλάβει ότι ο συμπαίχτης του είναι στην πραγματικότητα συμπαίκτρια. Θα προσφερθεί αμέσως να την βοηθήσει και μόλις μπει και άλλος στο πάρτι, ακόμα και φίλος του να είναι, το μικρό πιθηκάκι θα προστάξει καυγά.

Θα τον δεις online την ώρα που είναι και η συμπαίχτρια που έχει βάλει στο μάτι τον τελευταίο καιρό.

– Να τον κρατήσω στο friend list μου?
– Μόνο αν είσαι άντρας.. αλλά και πάλι..

13. O Drama Queen

Αν υπάρχει μια κατηγορία gamer που δεν συμπαθεί κανείς είναι ο Drama Queen. Είναι αυτός που τρώγεται με τα ρούχα του. Δεν τον ενδιαφέρει το game που παίζει. Εδώ είναι μόνο για το Drama. Δεν ασχολείται με single player games γιατί εκεί δεν έχει με κάποιον να τα βάλει. Ακόμα και όλα να τρέχουν άψογα κάτι θα βρει να καταπιαστεί για να δημιουργήσει θέμα στο πάρτι του ώστε να το παίξει θύμα. Είναι αυτός που στη προσπάθεια του να σε πετάξει κάτω, θα μπουρδουκλωθεί, θα πέσει μόνος του και μετά θα φωνάζει ότι εσύ τον πέταξες.

Όλη τη μέρα είναι online γιατί αν του το αφαιρέσεις αυτό δεν μένει τίποτα.

– Να τον κρατήσω στο friend list μου?
– Μπλοκ από παντού όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν είσαι και στην ίδια πόλη πιάσε το pc στα χέρια και τρέχα μακριά

14. O Παρτάκιας

Τον έχεις βοηθήσει, τον έχεις κουβαλήσει παντού, του έχεις δώσει gold / items / ώρες και μία φορά του ζητάς την βοήθειά του και τρως το άκυρο. Συνήθως σε ψήνει με την ατάκα “μόλις βρω το item που ψάχνω όλα τα άλλα δικά σου” αλλά μετά Λούης. Πάντα κάτι θα ψάχνει και δεν θα έχει χρόνο να σε βοηθήσει. Σε clans από την άλλη θα ζητάει και θα δεχτεί κάθε βοήθεια και μόλις “φτιαχτεί” θα παίζει με άκυρους γιατί η ομάδα είναι πια “πολύ casual”.

Θα τον πετύχεις online τις ώρες αιχμής για να εκμεταλλευτεί όσους περισσότερους μπορεί.

– Να τον κρατήσω στο friend list μου?
– Όχι. Όπως και IRL έτσι και εδώ αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να απομακρύνονται.

15. Ο Πιστωτικάκιας

O Πιστωτικάκιας είναι αυτός που θα αγοράσει κάθε microtransaction που έχει το game που παίζει. Επίσης έχει συνήθεια στο να σπαταλάει λεφτά σε pre-orders και DLCs. Αν το game του δίνει την δυνατότητα θα αγοράσει ingame currency αλλά και items θέτοντάς τον εκτός συναγωνισμού. Το καλό με τον Πιστωτικάκιας είναι ότι δεν θα σου το παίζει ιστορία και παίζει να σε βοηθήσει κιόλας.

Θα τον πετύχεις online τα Σαββατοκύριακα. Τις καθημερινές δουλεύει για να ξεπληρώσει τις κάρτες.

– Να τον κρατήσω στο friend list μου?
– Ναι. Το οτι ξοδεύει τα λεφτά του είναι δικαίωμά του. Το ότι αποκτά σαφές προβάδισμα έναντι των άλλων (αν αποκτά) είναι λάθος τις εταιρίας του game και όχι δικό του.

Ξέχασα κάποιον?