Diablo Immortal αξίζει να ασχοληθώ?

Δημοσιεύθηκε από τον Ανδρόνικο Κοκιαντώνη στις 14/06/2022.

Do you guys not have phones?

Ήταν η περίφημη φράση που ξεστόμισε ο συμπαθέστατος κατά τ’ άλλα Wyatt Cheng στο BlizzCon του 2018 όταν η Blizzard έκανε το περίφημο reveal του Diablo Immortal ως απάντηση σε ερώτηση του κοινού γιατί το game να είναι εξ ολοκλήρου στα κινητά. Για όποιον τα τελευταία χρόνια ζούσε σε κάποιον άλλο από το ηλιακό μας σύστημα πλανήτη και δε γνωρίζει για ποιο πράγμα μιλάω η κατάσταση έχει ως εξής:

Η Blizzard τότε ύστερα από μια σειρά ανακοινώσεων ότι το team της εργάζεται σε ένα νέο Diablo project, πράγμα που το περίμεναν με ανυπομονησία το ήδη απογοητευμένο κοινό από τη στασιμότητα του Diablo 3, εντέλει παρουσίασε ένα mobile game με το όνομα Diablo Immortal. Μας διαβεβαίωσαν τότε ότι θα είναι καθαρά για κινητά και όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν και οι αντίστοιχες αντιδράσεις.

Ευτυχώς είναι από τις σπάνιες φορές που οι αντιδράσεις αυτές “έπιασαν τόπο” και έφεραν το Diablo 2 resurrected και περιμένουμε το Diablo 4 αλλά και το Immortal δεν ήταν ακριβώς αυτό που μας παρουσιάσανε.

Ως Greek Titans ήταν δύσκολο να αντισταθούμε σε ένα Diablo project οπότε είπαμε να το δοκιμάζουμε και μας εξέπληξε και θετικά αλλά και αρνητικά

Ας ξεκινήσουμε με τα θετικά μιας και μας αρέσει περισσότερο να συζητάμε γι αυτά.

Μπορείς να παίξεις και από PC.
Είσαι σπίτι και “ριφτάρεις” με τη clan αλλά πρέπει να πας δουλειά. Κανένα θέμα. Μπαίνεις από το κινητό και το συνεχίζεις από κει που το άφησες. Έχεις πάντα το game “στη τσέπη” σου και όποτε είσαι σπίτι το ευχαριστιέσαι στην οθονάρα σου. Οπότε.. +1

End game.
Πραγματικά κανείς δε ζήτησε από mobile game να έχει end game και μάλιστα περισσότερο από το Diablo 3. Ότι έκανες στο προηγούμενο παιχνίδι τις σειράς ως end game εδώ το κάνεις στο leveling και όταν καπάρεις ξεκινάει το ολόφρεσκο content του Immortal. Έχεις difficulties που σου επιτρέπουν να τα ανεβάσεις αναλόγως το Paragon που έχεις και αναλόγως τη δυσκολία έχεις και του ανάλογου λέβερ drop άλλα αυτό είναι το ένα πολύ μικρό κομμάτι του content.
Ξεκινάς ως adventurer και στην πορεία γίνεσαι shadow για να τερματίσεις ως Immortal. Το ίδιο ισχύει και για τις clans. Μέσα από PvP και διάφορα PvE activities μπορείς να διεκδικήσεις με την (shadow) clan σου να αντιμετωπίσεις τους Immortal για να πάρεις τη θέση τους.

Diablo lore
Εδώ δε θα πω πολλά για να μη σποιλάρω. Παίζεις ανάμεσα στο Diablo 2 και Diablo 3 και βλέπεις πως έγιναν κάποια πράγματα που τα είχαν στο φλου όπως και κάποια πιο παλιά και από το Diablo 1.

Ας πάμε και λίγο στα αρνητικά.
Δε θα μείνουμε εδώ πολύ καθώς ένα είναι το γεγονός που μας ξενέρωσε και είναι αυτό που περιμένετε όλοι:

Είναι P2W.
Ναι οκ P2W θα ήταν έτσι και αλλιώς γιατί θα ακολουθούσε το πετυχημένο οικονομικά μοντέλο των mobile games αλλά όχι και έτσι.. Αν είσαι f2p παίχτης ή “ταΐζεις” λίγο το game δεν θα μπορέσεις ποτέ να ανταγωνιστείς έναν που βάζει πληρώνει και είναι άσχημο σε ένα game που έχει και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο PvP. Εκτός όλων υπάρχουν και πακέτα στο shop τους που σε ξεγελάνε να αγοράσεις πράγματα που δε χρειάζεσαι πραγματικά

Τα γραφικά όπως και την ατμόσφαιρα δε θα τα βάλω ούτε στα θετικά, ούτε στα αρνητικά. Ήταν οκ. Ακολούθησαν βέβαια τα γραφικά του Diablo 3 ( μετά την επιτυχία του Diablo 2 resurrected περίμενα να μην είναι τόσο καρτουνίστικα ) αλλά η ατμόσφαιρά του είναι όσο “dark” πρέπει.

– Να παίξω το game? Αξίζει?

– Σαν PC game είναι ένα μέτριο arpg που αν δεν έχεις τάσεις να “tryhardαρεις” ώστε να μη σε ενοχλούν οι p2w που θα υπερτερούν τότε θα περάσεις καλά παίζοντας το και ζώντας τα events που προηγήθηκαν του Diablo 3

– Σαν mobile game είναι ότι καλύτερο έχω παίξει στο είδος του. Αν είσαι του mobile gaming και σου αρέσουν τα Arpg τότε βρήκες το game σου.

Αν θες να μπεις στην παρέα των Greek Titans έχουμε και Shadow αλλά και Adventurer clan για να διαλέξεις και θα τις βρεις στο Discord μας.