God of War: H Ιστορία του Kratos (Μέρος Β)

Δημοσιεύθηκε από τον Ανδρόνικο Κοκιαντώνη στις 01/02/2019.

Μέρος Ά

Η εκδίκηση

Νεκρός πια ο Κράτος “πέφτει” στον κάτω κόσμο όπου τον σώζει η τιτάνας Γαία. Η Γαία και οι υπόλοιποι τιτάνες ήταν εξορισμένοι στα Τάρταρα μετά την ήττα από τους θεούς. Με το μίσος και το αίσθημα της εκδίκησης ενάντια των θεών να πλημμυρίζει τον Κράτος και αποφασίζει να βοηθήσει τους Τιτάνες. Τον έστειλαν λοιπόν να βρει τις Μοίρες (Κλωθώ, Λάχεσις και Άτροπος) για να τον στείλουν πίσω, τη στιγμή που τον σκότωσε ο Δίας. Μέσα στη μανία του δεν δίστασε να σκοτώσει όποιον Ήρωα έβρισκε στο δρόμο του όπως και τις τρεις μοίρες. Πετυχαίνοντας το σκοπό του, ο Κράτος πολέμησε τον Δία αλλά την τελευταία στιγμή ενεπλάκη η Αθηνά. Έδωσε χρόνο στο Δία να ξεφύγει και από λάθος βρήκε το θάνατό της από τα χέρια του Κράτος. Με την τελευταία της πνοή, η θεά του αποκάλυψε ότι είναι ο γιος του Δία πράγμα που δεν σταμάτησε τον Κράτος και οδήγησε τους τιτάνες που απελευθέρωσε στον Όλυμπο για την καταστροφή του.

Τάρταρα, τόπος εξορίας των Τιτάνων

Ο Ποσειδώνας, βλέποντας τους τιτάνες να σκαρφαλώνουν το βουνό του Ολύμπου, προσπάθησε να τους σταματήσει αλλά βρήκε το θάνατο από τα χέρια του Κράτος, βυθίζοντας την μισή Ελλάδα. φτάνοντας στην κορυφή του βουνού προσπάθησαν να επιτεθούν στον Δία αλλά καταφέρνει και τους ρίχνει κάτω. Η Γαία πιάνεται από την πλαγιά, αλλά αρνείται να βοηθήσει τον Κράτος, γιατί τους καθυστερούσε και το μόνο που ήθελαν από αυτόν ήταν να τους ελευθερώσει.

Ο Κράτος πέφτει στον ποταμό Στυξ στον κάτω κόσμο, χάνοντας το σπαθί του Ολύμπου. Προς έκπληξή του βρίσκει το πνεύμα της θεάς Αθηνάς, αναγνωρίζοντας πως ήταν λάθος να προστατεύσει τον Δία και τον καθοδηγεί ώστε να καταφέρει ο Κράτος να τον σκοτώσει. Αφού παίρνει από τον θεό Ήφαιστο το σπαθί του Ολύμπου αντιμετωπίζει και σκοτώνει τον Άδη ελευθερώνοντας όλες τις ψυχές του κάτω κόσμου. Γυρνώντας στο βουνό βρίσκει τη Γαία τραυματισμένη και να κρέμεται στο κενό. Ζητάει τη βοήθειά του, αλλά αντ’ αυτού ο Κράτος της κόβει το χέρι και πέφτει στο θάνατό της. Ο Κράτος σκοτώνει επίσης όποιον βρίσκει στο διάβα του του, Μεταξύ των θυμάτων του, ο τιτάνας Πέρσης και οι θεοί Ήλιος και Ερμής. Ο θάνατος του Ηλίου βυθίζει την Ελλάδα στο σκοτάδι, ενώ η δολοφονία του Ερμή οδηγεί στην απελευθέρωση της πανούκλας.

Ο Κράτος τότε ανακαλύπτει το κουτί της Πανδώρας, που τον είχε βοηθήσει να σκοτώσει τον Άρη αλλά αυτή τη φορά προστατευόταν από την φωτιά του Ολύμπου που μόνο η θυσία της ίδιας της Πανδώρα μπορούσε να την σβήσει. Πηγαίνει και ζητά από την Ήρα να του πει που βρίσκεται η Πανδώρα, αλλά εκείνη αρνείται να τον βοηθήσει και φωνάζει τον Ηρακλή για να τον σκοτώσει. Ύστερα από μια δυνατή και πολύωρη μάχη ο Κράτος επικρατεί του Ηρακλή και σκοτώνει την Ήρα. Συναντώντας τη θεά Αφροδίτη για να του δώσει πληροφορίες για την Πανδώρα, εκείνη τον στέλνει μέσα από την πύλη του Υπερίωνα στον Ήφαιστο. Αυτός με τη σειρά του τον στέλνει στα Τάρταρα για να του φέρει τον “Ομφαλό λίθο” ώστε να του φτιάξει καινούργια και πιο δυνατά όπλα, με την ελπίδα ότι ο τιτάνας Κρόνος που ήταν φυλακισμένος εκεί θα τον σκότωνε. Αντιθέτως, ο Κράτος σκοτώνει τον Κρόνο και φέρνει στον Ήφαιστο την λίθο. Ο σιδηρουργός θεός τότε φτιάχνει το όπλο και προσπαθεί με αυτό να σκοτώσει τον Κράτος αλλά δεν τα καταφέρνει. Με τις τελευταίες του πνοές αποκαλύπτει πως η Πανδώρα ήταν κόρη του και πως την είχε κρύψει στο λαβύρινθο του Ολύμπου, ενώ τον εκλιπαρεί να μην τη θυσιάσει.

Εύκολα ο Κράτος βρίσκει και σώζει την Πανδώρα που ήταν παρά την θέλησή της εκεί. Ο ίδιος διστάζει να την θυσιάσει, γιατί τη βλέπει σαν την κόρη του μα εκείνη βλέποντας τον Δία να έρχεται, αυτοκτονεί και το κουτί ανοίγει. Προς έκπληξή του βλέπει πως είναι άδειο, μόνο η δύναμη της ελπίδας ήταν μέσα που την τοποθέτησε η Αθηνά. Τότε ο Κράτος αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον Δία χωρίς άλλες αναβολές και έτσι ξεκινάει η μεγάλη μάχη μεταξύ γιου και πατέρα. Τους διακόπτει η Γαία, η οποία επέζησε από την πτώση της και επιτίθεται και στους δύο. Όταν ο Κράτος την σκοτώνει, γυρίζει πλέον όλη την οργή και το μίσος του στο Δία και βίαια του αφαιρεί τη ζωή. Έτσι ο αρχηγός των θεών κείτεται πια νεκρός μαζί με όλους τους θεούς αλλά και τιτάνες, με τους πιο πολλούς από τα χέρια του Κράτος.

Το πνεύμα της Αθηνάς εμφανίζεται και απαιτεί από τον Κράτος να της δώσει το περιεχόμενο του κουτιού, μα αυτός αγνοώντας τη, επιχείρησε με το σπαθί του Ολύμπου να δώσει τέλος στη ζωή του. Τότε, εκνευρισμένη η θεά, τραβάει και παίρνει το σπαθί από το στήθος του Κράτος και τον αφήνει βαριά τραυματισμένο και αιμόφυρτο δίπλα στον νεκρό Δία.

Σήμερα

Χρόνια αργότερα από την εκδίκησή του Κράτος απέναντι στους θεούς του Ολύμπου βρίσκεται στην Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στην περιοχή Midgard. Παντρεμένος με την Faye έχουν έναν γιο τον Ατρέας. Τον ονόμασε από τον πιο γενναίο του πολεμιστή που είχε την περίοδο που ήταν θεός του πολέμου. Όταν και η δεύτερη του γυναίκα πεθαίνει, αποφασίζει να εκπληρώσει την τελευταία της επιθυμία, να σκορπίσουν τις στάχτες της από την πιο ψηλή κορυφή. Πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους ένας άγνωστος τύπος εμφανίζετε και προκαλεί τον Κράτος σε μονομαχία. Αρνούμενος να ανταποδώσει αρχικά ο Κράτος, ενδίδει όταν βλέπει να απειλείται ο γιος του. Ο άγνωστος αυτός άνθρωπος φαινόταν να ξέρει ποιος είναι ο Κράτος στ’ αλήθεια και είχε θεϊκές δυνάμεις. Αφού άρχισε μια έντονη μάχη και με νικητή τον Κράτος, ξεκίνησε μαζί με τον γιο του το ταξίδι για να τηρήσουν την επιθυμία της γυναίκας του.

Η τελευταία παράγραφος είναι από το καινούργιο game του fanchise, God of War (2018) που κυκλοφόρησε στις 20/04/18. Ένα πανέμορφο game αντάξιο κατ’ εμέ sequel ή ποιος ξέρει ίσως και closer αυτού του fanchise. Αποφάσισα λοιπόν να κλείσω εδώ το Lore του God of War αφήνοντας σας να απολαύσετε τη συνέχεια παίζοντας το με ωραία plot twist και έξυπνα comic relief.