Είμαι ο Ανδρόνικος και είδα την 1η σεζόν του Red Rose

Δημοσιεύθηκε από τον Ανδρόνικο Κοκιαντώνη στις 11/03/2023.

Καλωσορίσατε στην νέα ενότητα όπου εδώ θα αναλύουμε “νετφλιξοσειρές.” Για αυτή την εβδομάδα τα φώτα μας έπεσαν στο Red Rose.

Υπόθεση:

Το Red Rose είναι ένα βρετανικό δράμα τρόμου και έχει να κάνει με μια εφαρμογή στο κινητό που ενώ υπόσχετε να βοηθήσει του κατόχους του καταλήγει να επηρεάζει αρνητικά τις ζωές τους σε ακραίο βαθμό. Η σειρά παίζει συνεχώς ανάμεσα στον πραγματικό ιντερνετικό κίνδυνο και στο υπερφυσικό χαρίζοντας μια horror αισθητική χωρίς να στηρίζετε σ’ αυτήν.

Θετικά:

1) Η επιλογή του cast.
Δεν αναφέρομε σε κάποιο μεγάλο όνομα ή σε κάποια συγκλονιστική ερμηνεία αλλά στο cast σαν σύνολο. Επιτέλους βλέπουμε ταινία με εφήβους χωρίς να είναι εκθαμβωτικά όμορφοι/ες/@. Εδώ βλέπουμε μία καθημερινή παρέα εφήβων που έχουν ναι μεν την δική τους διακριτική ομορφιά αλλά σε καμιά περίπτωση δε κλέβει την παράσταση και επικεντρώνεσαι στην ιστορία. Επίσης γι αυτό ακριβώς τον λόγο είναι μια παρέα που μπορείς πολύ εύκολα να ταυτιστείς

2) Η μουσική.
Εντάξει αυτό μπορεί να είναι λίγο υποκειμενικό αλλά όσοι ζήσατε τα 90ς θα είστε μαζί μου σε αυτό. Ξεθάβει όλα τα διαμαντάκια που σημάδεψαν μουσικά την δεκαετία. Ενώ έβλεπα μια σειρά που διαδραματιζόταν στο σήμερα παράλληλα ένιωθα την νοσταλγία όταν καθόμασταν μπροστά από ένα κασετόφωνο για να ακούσουμε μουσική.

Αρνητικά:

1) Σενάριο.
Εντάξει δεν είναι ακριβώς αρνητικό αλλά θα μπορούσε το plot twist να ήταν λιγότερο προβλέψιμο καθώς και κάποιες μικρές τρύπες (plot holes) που δεν έκλεισε ποτέ η σειρά.

2) Λίγο το τράβηξαν.
Ενώ ξεκίνησε πολύ δυναμικά και μπήκε αμέσως στο θέμα κάπου στη μέση έκανε μια κοιλιά. Θα μπορούσε να είναι 1 με 2 επεισόδια μικρότερη η σεζόν

– Να την δω?
– Αν δεν έχεις να δεις άλλη σειρά ναι, είναι καλογυρισμένη και το σενάριο όπως και οι ερμηνείες είναι οκ.