World of Warcraft ή αλλιώς «δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη»

Δημοσιεύθηκε από τον Χρήστο Θ. Παναγόπουλο (Sectaroth) στις 29/07/2019.

Αφιερωμένο σε όσους μας έπρηξαν τα συκώτια για το δήθεν λουκέτο…

Οι θεωρίες συνωμοσίας για το «λουκέτο» στον καθ’ ομολογίαν «παππού» των MMORPG αρχίζει να θυμίζει σε όλους εμάς που παίζουμε χρόνια τώρα WoW, τα όσα διέδιδαν το 2013-2014 οι δήθεν μεγάλοι γκουρού του Διαδικτύου και των social media, ότι έως το 2019 θα έκλεινε το Facebook.

Τα σενάρια είναι πολλά – μα πάρα πολλά! Θα κρατήσω μόνον τα δύο βασικά:

Α. «Την επιθετική οικονομική διείσδυση της Activision στην Blizzard» και

Β. «Τον κακό, διαβολικό κι άκρως επικίνδυνο Ελληνοκύπριο Ίωνα Χατζηκώστα που έχει καταλύσει τα πάντα και έστειλε εκτός ως και τον ίδιο το δημιουργό του Diablo 2».

Η πρώτη απάντηση που δίνω έχοντας στην καμπούρα μου σχεδόν 15 χρόνια παιχνιδιού στο WoW αποκρυσταλλώνεται σε δύο λέξεις: «Ε και;». Ναι, μην κοιτάς περίεργα φιλαράκι μου! Αυτό ακριβώς που γράφω, το εννοώ κιόλας.

Από την εποχή του Wrath of the Lich King ακούω διαρκώς την ίδια «καραμέλα», ότι το WoW θα κλείσει. Ήρθε το Cataclysm, τα ίδια. Πέρασε η καθ’ ομολογίαν ντροπή των chronicles (χρησιμοποιώ L2 ορολογία, ξέρω ότι θες να το πω expansion αλλά θέλω να στη σπάσω λίγο) που άκουγε στο όνομα Mists of Pandaria κι εκεί τα κυβερνοτρόλια οργίασαν. Ήρθαν τα όρκια του Draenor, άλλος κακός χαμός εκεί.

Στο Legion ηρέμησαν για λίγο (γιατί άρεσε το εξπάνσιο) και μόλις ήρθε το Battle for Azeroth, άρχισε πάλι η γκρίνια και η λέζα!

Να στο πω απλά βρε καμάρι μου: Αν είναι να κλείσει το ρημάδι, ας κλείσει, μέσα θα είμαι και θα παίζω. Θα φάω ένα πανηγυρικό farewell disconnect και ύστερα θα πάω στο site των Greek Titans να γράψω μια επική νεκρολογία για το game που άφησε εποχή και μας μύησε στον κόσμο των MMORPG, κουβαλώντας ΤΟΜΟΥΣ ιστορίας (lore) που θα ήθελα χρόνια ολόκληρα, για να στην πω και να καταλάβεις τι συμβαίνει.

Αν πάλι δεν κλείσει, θα πάρω την Demon Huntress μου και θα στήσω χορό α λα Σαββόπουλος με νταούλια και ζουρνάδες στο Cathedral Square της Stormwind, με φόντο το άγαλμα του Uther Lightbringer. (Αυτό θα γίνει στο τέλος, θα δεις!)

Κι επειδή έχεις σηκώσει φρύδι τώρα και κοιτάς περίεργα την οθόνη σου, θα στο πω ακόμα πιο απλά: όσους διαβόλους κι αν εφεύρεις, όσες ραδιουργοπανούργες εταιρείες κι αν μου μοστράρεις, εμένα θα με βλέπεις εκεί. Γιατί, σ’ αρέσει δεν σ’ αρέσει, αυτό είναι το game που γουστάρω.

Σε αφήνω, λοιπόν, στη χολή σου και την επική γκρίνια σου και πάω να βοηθήσω τα φιλαράκια του Guild να παίξουμε παρέα, να διασκεδάσουμε, να πούμε τη μαλακία μας και να καλαμπουρίσουμε κι εσύ κάτσε να βάζεις καρφίτσες στο λούτρινο κουκλάκι του Ίωνα…

Και κάτι τελευταίο, έτσι, επειδή ηδονίζεσαι στο να μεταμορφώνεσαι σε σπαστικό ξερόλα και σε κλασικό triggered effect πρότυπο ψευτο-οργής και να πλασάρεσαι σε δήθεν connaisseur των παιχνιδιών, ξεκαβάλα αητέ μου το καλάμι, γιατί στις 27 Αυγούστου πάμε όλο το ασκέρι, όλο το παρεάκι, Ορκάδες και Άνθρωποι να παίξουμε φάπες στο Old Azeroth! (Δεν σε χάλασε…).

Α ναι, και ξέχασα να σου πω! Η Greek Titans Alliance είναι ΕΔΩ, έχουμε και Facebook, οπότε έμπα να μας βρεις και να μας καμαρώσεις!

Ε ψιτ! Μην ξεχνιέσαι!
Κάνε εγγραφή για να μην μείνεις εκτός... παιχνιδιού!
Gaming news, Discord server updates και πολλά άλλα… Κάνε εγγραφή τώρα για όλα τα νέα του Greek Titans Community!
Invalid email address