Νέες πληροφορίες για το Dying Light 2!

Δημοσιεύθηκε από τον Δημήτρης Β. στις 16/05/2021.

H Techland , η εταιρεία πίσω απο το Dying Light 2 , ανέβασε ένα νέο βίντεο AMA, απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις που έχουν πολλοί από τους fans για τον επερχόμενο τίτλο της. Το συγκεκριμένο βίντεο εστιάζει περισσότερο σε πληροφορίες για τους χαρακτήρες, την ιστορία και τα διάφορα factions που θα συναντήσουμε μέσα στο παιχνίδι.

Οι οπαδοί του παιχνιδιού ήθελαν να μάθουν αν θα δούμε χαρακτήρες απο το Dying Light 1 να επιστρέφουν, δεδομένου οτι το 2 εκτυλλίσεται σε διαφορετικό  μέρος και αρκετά χρόνια αργότερα. Ο επικεφαλής Tymon Smektała , απάντησε λέγοντας οτι δεν θα δούμε κανένα απο τα πρόσωπα που συναντήσαμε στο 1-“Το Dying Light 2 λαμβάνει χώρα σε  ένα εντελώς διαφορετικό μέρος και αρκετά χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου, για το λόγο αυτό δεν θα συναντήσετε χαρακτήρες που να επιστρέφουν απο αυτό” .
Παρόλα αυτά , αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα γίνει καμία αναφορά σε γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, καθώς φαίνεται οτι ο Kyle Crane, ο πρωταγονιστής του πρώτου παιχνιδιού, θα αναφερθεί στο Dying Light 2.
Παρομοίως, mechanics που που είδαμε στο Dying Light 1 , όπως το λεγόμενο Global Relief Effort, θα υπάρχουν στο παιχνίδι αν και κυρίως στο στυλ free roam events. Αναφερόμενη στα open world event , η Julia Szynkaruk είπε χαρακτηριστικά “Θα υπάρξουν πολλά περισσότερα open world event στο Dying Light 2. Όχι μόνο θα έχουμε πάρα πολλά encounters με διάφορους εχθρούς ζωντανούς η μή, αλλά επίσης θα μπορείτε να εξερευνήσετε νέες τοποθεσίες , όπως GRE Quarantines και Dark Places”

 

To ΑΜΑ βίντεο μας έδωσε μερικές ακόμα πληροφορίες για το τι faction θα συναντήσουμε και πώς θα λειτουργεί το καθένα απο αυτά. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν δύο βασικά faction με τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε να πάμε. Οι Peacekeepers και οι Survivors. Οι Peacekeepers είναι μια στρατιωτική ομάδα που έχει ως σκοπό να σκοτώσει κάθε μολυσμένο άνθρωπο που μπορεί να βρεί και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως <<στρατιωτικό καθεστώς>> όπως ανέφερε ο Smektała. Οι Survivors απτην άλλη, είναι μια κοινότητα που δίνει προτεραιότητα στην επιβίωση και την προσαρμογή σε αυτόν τον νέο κόσμο. Η συνεργασία με οποιοδήποτε απο τα δύο αυτά faction θα δώσει στους παίκτες ειδικό εξοπλισμό που θα διευκολύνει την επιβίωση τους στον κόσμο του Dying Light 2.
Υπάρχει και μία τρίτη ομάδα ανθρώπων, οι Renegades. Οι συγκεκριμένοι θα είναι οι εχθροί σας, μία αδίστακτη ομάδα που οι παίκτες θα συναντήσουν πολλές φορές ανεξαρτήτως το τί θα επιλέξουν. Παρόλα αυτά, το πώς θα τους αντιμετωπίσετε συνδέεται με το ποιο faction έχετε επιλέξει να συνεργαστείτε.

Η μεγαλύτερη απορία που δεν απαντήθηκε σε αυτό το βίντεο, είναι κάτι το οποίο πολλοί fans αναρωτιούνται απο όταν ανακοινώθηκε το Dying Light 2. Όταν ο Smektała ερωτήθηκε , ποιό απο τα δύο ending του The Following DLC θα είναι η συνέχεια του Dying Light 2, εκέινος απάντησε ” Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο Dying Light 2 και τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το τί έγινε στο πρώτο παιχνίδι. Επομένως όταν παίξετε το Dying Light 2 , θα ανακαλύψετε σίγουρα την απάντηση”.

Spoilers για το ending του The Following DLC 

Για όποιον δεν θυμάται, στο τέλος του DLC ο πρωταγονιστής μας Kyle Crane ήρθε αντιμέτωπος με δύο επιλογές που οδηγούσαν σε δυο διαφορετικά αποτελέσματα. Στην πρώτη επιλογή, πυροδοτούσε μία πυρηνική βόμβα καταστρέφοντας το Harran (την περιοχή στην οποία διαδραματίζεται) και μαζί με αυτό τον ιό, εξαλλείφοντας τον απο τον πλανήτη ( Ο ίδιος πέθαινε φυσικά ) . Στη δεύτερη επιλογή, ο Crane ερχόταν αντιμέτωπος με την “Μητέρα” , μία αρχηγό ενός cult γκρούπ, η οποία όπως αποδείχτηκε ήταν ένα sentient volatile. Η μεταξύ τους μάχη λήγει με τον Crane να τη σκοτώνει, αλλα τον ίδιο στη συνέχεια να μολύνεται και να αποδράει απο το Harran με αποτέλεσμα  αυτό να οδηγήσει στη μόλυνση όλου του υπόλοιπου κόσμου με τον ιό.

Το Dying Light 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει απο την Techland μέχρι το τέλος του 2021.