Οδηγός για νέους παίχτες

Δημοσιεύθηκε από τον Ανδρόνικο Κοκιαντώνη στις 04/12/2018.

To πρώτο πράγμα που θα σας ζητήσει το game είναι να επιλέξετε race. Η επιλογή μας έχει να κάνει μόνο με το τι μας αρέσει εμφανισιακά. Δεν έχει καμία σημασία με το class που θα επιλέξουμε.


Και τώρα τα “Professions” (class): Δεν υπάρχει καλό και κακό, δυνατό και αδύναμο. Διαλέγουμε ότι μας αρέσει. Εύκολα για έναν νέο παίκτη θεωρούνται τα: Warrior, Guardian και Ranger. Για κάποιον εξοικειωμένο στα MMO, λίγο πιο απαιτητικά είναι τα: Thief και Engineer, και για όποιον θέλει από την αρχή στα δύσκολα είναι τα: Necromancer, Elementalist και Mesmer. Να σημειωθεί εδώ ότι όλα είναι το ίδιο εύκολα ή το ίδιο δύσκολα στο end game. O Revenant ξεκλειδώνει με την αγορά του πρώτου expansion “Heart of Thorns”.


Αφού επιλέξουμε χαρακτήρα το παιχνίδι μας βάζει στο πρώτο Story Quest. Εκεί ακολουθούμε τις οδηγίες του πράσινου αστεριού πάνω δεξιά στην οθόνη μας. Όταν το τελειώσουμε μας αφήνει μπροστά από την αρχική πόλη του race που φτιάξαμε. Το Story Quest θα συνεχίσει από εκεί που το αφήσαμε στο 10 lvl και κάθε 10 lvl που παίρνουμε, θα ξεκλειδώνει το επόμενο “κεφάλαιο”.


Ως τότε ο καλύτερος τρόπος να πάρουμε lvl, αλλά και να εξοικειωθούμε με το game, είναι να κάνουμε τις αποστολές που δίνουν οι “καρδιές”. Οι “καρδιές” είναι τα quests του game με την διαφορά ότι δεν χρειάζεται να μιλήσεις στον ΝPC για να ενεργοποιήσεις το quest. Απλά πλησιάζεις στο σημείο που λαμβάνει μέρος και το quest ενεργοποιείται αυτόματα. Αν απομακρυνθούμε, το progress μας δεν χάνεται, και έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε όταν επιστρέψουμε σε εκείνο το σημείο. Οι οδηγίες του quest φαίνονται πάνω δεξιά στην οθόνη με μια μπάρα που δείχνει το progress. Όταν το ολοκληρώσουμε μας εκτός από το exp μας δίνει και Karma. Δεν το ξοδεύουμε! Θα το χρειαστούμε μετά το 80 lvl.


Όποτε βλέπουμε στο minimap ένα πορτοκαλί κύκλο, τότε σημαίνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη κάποιο map event. Αν θέλουμε, μπαίνουμε στη περιοχή που ορίζει και συμμετέχουμε ακολουθώντας τις οδηγίες. Συνήθως διαρκεί για λίγο και δίνει καλό exp.


Στον χάρτη μας (που βλέπουμε πατώντας το πλήκτρο “Μ”), εκτός από τις “καρδιές”, θα δούμε και διάφορα σύμβολα που συμπληρώνοντάς τα παίρνουμε exp. Αν συμπληρώσουμε όλα τα σημεία σε μία περιοχή παίρνουμε κάποιο reward. Το ίδιο γίνεται και αν συμπληρώσουμε όλο τον χάρτη του game (World Completion).

Οι διάφοροι τύποι των σημείων αυτών είναι:

Point of Interest: Είναι σημεία στο χάρτη που αρκεί να πάμε απλά εκεί.

Vista: Είναι ψηλά σημεία (συνήθως πλαγιές) που τα κάνουμε interact πατώντας το “F”. Συχνά γίνονται διαθέσιμα μέσα από jumping puzzle.

Hero Points: Τα Hero Points τα παίρνουμε είτε παλεύοντας με κάποιο NPC, είτε απαντάμε σε ερωτήσεις του (σε μορφή quiz/γρίφου), είτε κάνοντας commune/interact πατώντας το “F”. Με τους πόντους που κερδίζουμε, μαθαίνουμε τα skills ή τα specializations του παίκτη μας (τα elite specializations είναι του expansion). Δεν έχει σημασία ποια θα μάθουμε πρώτα και ποια όχι, γιατί έτσι και αλλιώς θα πρέπει να τα μάθουμε όλα.


Τα skills είναι αυτά που μπαίνουν (από default) στα πλήκτρα “6” εως “0” και είναι αυτά ανεξάρτητα από αυτά που μας δίνουν τα weapons. Τα specializations είναι η “passive” ιδιότητες του παίκτη μας. Διαλέγουμε ότι θεωρούμε εμείς καλύτερο. Μέχρι το 80 lvl δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για builds.


Items

Γενικώς, μέχρι το 80 lvl φοράμε ότι μας droparei το game ή το lvl-up. Δεν ασχολούμαστε με builds και κυρίως δεν αγοράζουμε τίποτα από το trading post. Αν είναι να επιλέξουμε από 2 ή 3 επιλέγουμε αυτά με το υψηλότερο “Power”.


Τα υπόλοιπα τα κάνουμε salvage με Salvage Kits για να μας κερδίσουμε materials. Τα Salvage Kits τα βρίσκουμε στους merchants (όπως δείχνει πάνω στην εικόνα). Τα materials τα πουλάμε ή τα αποθηκεύουμε (όπως δείχνει κάτω στην εικόνα) ώστε να τα πουλήσουμε αργότερα ή για κάνουμε crafting.


Για να αποσύρουμε τα materials που κάναμε deposit πάμε σε οποιοδήποτε banker και πατάμε το μεσαίο tab:


Τέλος ένας δικός μας οδηγός για το πως θα πάμε 80 lvl πιο γρήγορα: https://bit.ly/2QbjeVK