Μέχρι το 2022 οι ελλέιψεις σε αποθέματα του Playstation 5.

Δημοσιεύθηκε από τον Δημήτρης Β. στις 12/05/2021.

Η Sony  ανέφερε σε αναλυτές οτι προβλέπει να συνεχιστεί μέχρι το επόμενο έτος η έλλειψη σε αποθέματα , όσον αφορά το Playstation 5.

Σύμφωνα με το Bloomberg  , ο Διευθυντής Οικονομικών της Sony Hiroki Totoki , ανέφερε οτι η ζήτηση για το Playstation 5 , δεν αναμένεται να πέσει το 2021  και οτι ακόμα και αν παραχθούν αρκετές συσκευές τον επόμενο χρόνο , δεν θα είναι δυνατόν  να ανταποκριθούν στη τόσο μεγάλη ζήτηση .

Κατα τη διάρκεια του οικονομικού απολογισμού η Sony ανέφερε ότι πούλησε 7.9 εκκατομύρια συσκευές μέχρι τις 31 Μαρτίου , και ότι αναμένει να πουλήσει άλλες 14.9 εκατομμύρια συσκευές μέχρι το τέλος του 2021.

Βέβαια η έλλειψη σε κονσόλες , πέρα απο την ασυνίθιστα υψηλή ζήτηση λόγω του lockdown που προκάλεσε ο Covid- 19 με αποτέλεσμα να μένουν όλο και περισσότεροι οι άνθρωποι στο σπίτι τους, οφείλεται και σε μεγάλο βαθμό στους scalpers (  κάποιος που αγοράζει μεγάλες ποσότητες απο ένα   προϊόν και περιμένει να το μεταπωλήσει σε μεγαλύτερη τιμή όταν μειωθεί το απόθεμα του ).  Διάφορες επιχειρήσεις  ανέφεραν ότι θα δημιουργήσουν πολιτική προκειμένου κάθε πελάτης να αγοράζει μία μόνο συσκευή , προκειμένου να μειωθούν οι scalpers.