Το Netflix θέλει να επεκτείνει τις υπηρεσίες του και στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών. Σύμφωνα με ένα άρθρο του The Information  , η εταιρεία ψάχνει να προσλάβει έναν διευθυντή που θα ηγηθεί το τμήμα των video games. Η δημοσίευση υποστηρίζει οτι το Netflix έχει έρθει σε επαφή με διάφορες εταιρείες που ασχολούνται χρόνια με τη δημιουργία βιντεοπαιχνιδιών , προκειμένου να βρούν κάποιον για τη θέση αυτή.

Πέρα απο αυτό, το Netflix θέλει να δημιουργήσει μια υπηρεσία bundle με video games, παρόμοια του Apple Arcade. Το Apple Arcade , δίνει πρόσβαση σε περισσότερα απο 100 παιχνίδια στους συνδρομητές του για 5 δολλάρια τον μήνα.

Η εταιρεία φαίνεται να επιβεβαίωσε την πρόθεση της αυτή με μια δήλωση  στην οποία ανεφερε “Οι συνδρομητές μας εκτιμούν την ποικιλία και την ποιότητα των υπηρεσιών μας και για αυτό θέλουμε να προσφέρουμε περισσότερα.  Είμαστε ενθουσιασμένοι στην ιδέα του να δημιουργήσουμε περισότερα πράγματα που θα είναι βασισμένα στην αλληλεπίδραση.

Εξάλλου μη ξεχνάμε οτι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Netflix πειραματίστηκε με περιεχόμενο παρόμοιο των video games. Υπάρχουν ήδη στην πλατφόρμα τους η ταινία  Mirror : Bandersnatch και ένα διαδραστικό επισόδειο του Unbreakable Kimmy Schmidt , στα οποία ο τηλεθεατής είναι “μέρος” των επισοδείων και επιλέγει τι θέλει να κάνουν οι πρωταγωνιστές, οδηγόντας σε διαφορετική κατάληξη ανάλογα με το τι επέλεξαν.

Επίσης, η πλατφόρμα έχει σκηνοθετήσει διάφορες σειρές που είναι βασισμένες σε video games , όπως το Castlevania, The Witcher, DOTA : Dragon’s Blood κ.α.