Μέρος Α΄

Diablo 2

O σφαγέας του Diablo, Aidan, αναγκάζεται να διακόψει το ταξίδι του και να βρει  καταφύγιο από την κακοκαιρία που είχε ξεσπάσει σε ένα ταβερνείο. Καταβεβλημένος από τη κούραση, αλλά και από το “βάρος” της soulstone, παραδίδεται για λίγες στιγμές στο χάος. Μικροί δαίμονες και σκελετοί ξεχύνονται από παντού και σκοτώνουν του πάντες, εκτός από τον Marius (ο μοναδικός επιζώντας του Rogue Monastery μετά την καταστροφή του από την Andariel) ο οποίος τον ακολουθεί στο ταξίδι του χωρίς να ξέρει τον λόγο.

Act I – Rogue Encampment

Dark Wanderer ή αλλιώς ο ξενιστής του Diablo.

Ο Aidan αρχίζει να υποχωρεί στην θέληση της soulstone και μετατρέπεται τελικά σε Dark Wanderer, ξεκινόντας τη δική του ιστορία του από το φρούριο Rogue Monastery. Το φρούριο αυτό παλιά διοικούνταν από τη Sisterhood of the Sightless Eye, ένα τάγμα από επιδέξιες στο τόξο και τις παγίδες rogues. Μετά από μάχη με τη Andariel, οι πιο πολλές από τις νικημένες rogues υποχωρούν και με επικεφαλής τις Akara Kashya και Charsi, εγκαθίστανται σε ένα νέο οικισμό, το Rogue Encampment. Άλλες με επικεφαλής την Blood Raven συμμαχούν με την Andariel μπλοκάροντας έτσι το πέρασμα και εγκλωβίζοντας τις rogues.

Την ίδια στιγμή ο Deckard Cain προβληματίζεται όταν βλέπει έναν Lesser Evil που κάποτε συνωμότησε εναντίον του Diablo να έχει αλλάξει τακτική και πλέον να τον βοηθά. Ένα group από ήρωες φτάνει στο Rogue Encampment, διασώζει τον Deckard Cain – μοναδικός επιζών του ισοπεδωμένου Tristram – και δίνουν ένα τέλος στην Andariel, ανοίγοντας έτσι το μονοπάτι προς την Lut Gholein.

Το παλάτι στη Lut Gholein σε όλο του το μεγαλείο.

Act II – Lut Gholein

Dark Wanderer μαζί με τον Marius φτάνουν στην Lut Gholein για να βρουν τον τάφο του Tal Rasha με σκοπό να ελευθερώσουν τον Baal. Εκεί όμως βρίσκουν τον Tyrael ο οποίος επιτίθεται στον Dark Wanderer. Την ώρα τις μάχης το άψυχο σώμα του Tal Rasha κυριευμένο από τη δύναμη του Βaal ξεγελά τον Marius και τον πείθει να αφαιρέσει την soulstone από το κορμί του, απελευθερώνοντας έτσι και τη δύναμή της.

Ο Τyrael φυγαδεύει τον Marius και τον στέλνει στην ζούγκλα του Kurast με σκοπό να βρει και να μπει στο portal που οδηγεί στο Hellforge ώστε να μπορέσει να καταστρέψει την soulstone. Στη συνέχεια, όμως, νικήθηκε από τον Tal Rasha και τον Dark Wanderer και φυλακίστηκε με τον Duriel να τον φυλά.

Οι ήρωες φτάνουν μετά από όλα αυτά τα γεγονότα και κατορθώνουν να απελευθερώσουν τον Τyrael.

Ο τάφος – φυλακή του Tal Rasha

Act III – Kurast

Ο Mephisto καταφέρνει να διαφθείρει εύκολα τους μοναχούς του Zakarum και να ελευθερωθεί, μετατρέποντας το High Council, που κάποτε ηγούνταν των Paladins, σε προσωπική φρουρά του. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν και τον βρήκαν αρκετά εύκολα ο Dark Wanderer και ο Tal Rasha.

Με ενωμένους πια τους Prime Evils, ο Dark Wanderer παίρνει την τελική του μορφή, αυτή του Diablo και μεταβαίνει στην Κόλαση μέσα από portal που άνοιξε ο Mephisto. Σκοπός του είναι να εκθρονίσει και τους Azmodan και Belial που σχεδίασαν την ανατροπή τους. Ο Marius δεν βρίσκει το κουράγιο να διαβεί και το portal, και τρέπεται σε φυγή σοκαρισμένος από το θέαμα.

Αργότερα οι ήρωες καταφέρνουν να σκοτώσουν τον Mephisto, να πάρουν την soulstone του και να μπούν και αυτοί στο portal κυνηγώντας τον Diablo.

Αυτό και αν ξυπνάει αναμνήσεις…

Act IV – Pandemonium Fortress

Οι ήρωες μας φιλοξενούνται στο Pandemonium Fortress, το τελευταίο οχυρό των Αγγέλων μέσα στην κόλαση. Η πρώτη αποστολή τους είναι να σκοτώσουν τον Izual, έναν έκπτωτο άγγελο, και το καταφέρνουν. Ο Izual ήταν ο πιο έμπιστος βοηθός του Tyrael, αλλά σε μια μάχη αιχμαλωτίζεται από τους Lesser Evils, βασανίζεται σκληρά και τελικώς προδίδει τους Αγγέλους αποκαλύπτοντας μυστικά τους, όπως το πως αιχμαλώτισαν τους Δαίμονες σε soulstones και το πως εκείνει μπορούν να απελευθερωθούν. Το Angiris Council το θεωρεί προδοσία και αφού τον αιχμαλωτίζει σε σώμα δαίμονα, τον εξορίζει στην κόλαση.

Αφού οι ήρωές μας σκότωσαν τον Δαίμονα και έσπασαν την soulestone του Mephisto στο Hellforge, κατορθώνουν να νικήσουν και τον Diablo με την soulstone του να έχει την ίδια μοίρα.

Και με τις δύο soulstones σπασμένες πια, ο Baal στο σώμα του Tal Rasha βρίσκει τον Marius σε ένα ψυχιατρείο και μεταμφιεσμένος σαν Τyrael, τον ξεγελά για ακόμα μια φορά και του αποσπά την soulstone. Σκοτώνει τον Marius και καίει συθέμελα το ψυχιατρείο φωτιά.

Τι να μας πει και το γατάκι ο John Snow με το “Τείχος” του…

Act V – Harrogath

Ο Baal έχοντας πάρει την τελική του μορφή, κινείται με σκοπό να καταστρέψει την Worldstone. Έχοντας κυριεύσει το σώμα του Tal Rasha, που ήταν από τους λίγους που ήξεραν που βρίσκεται το Worldstone, δεν αργεί να το βρει. Πηγαίνει προς το βουνό του Arreat συναντώντας στον δρόμο του τους βαρβάρους τους οποίους και νικά με ευκολία και στη συνέχεια προχωρά και κατακτά όλες τις πόλεις που βρίσκονται στο διάβα του. Όλες εκτός από μία: το Harrogath. Στο Harrogath, εκτός του necromancer Nihlathak, θυσιάζονται για να σηκώσουν μία ασπίδα προστασίας κατά του Baal. Εκεί φτάνουν αμέσως μετά και οι ήρωες μας που σκοτώνουν τους άλλους δύο Prime Evils.

Στο βουνό Arreat υπάρχουν τρία αγάλματα αρχαίων βαρβάρων (Korlic, Madawc και Talic) που έχουν επιλεχθεί από τον Bul-Kathos ως προστάτες του Worldstone. Κάθε φορά που κάποιος θα περνούσε από εκεί χωρίς να είναι κάτοχος του Relic of the Ancients, τα αγάλματα θα έπαιρναν ζωή και θα του επιτίθενται. Το relic μετά τον θάνατο των γηραιών πέρασε στην κατοχή του Nihlathak, ο οποίος το έδωσε στον Baal ώστε να μην του επιτεθεί. Έτσι ο δαίμονας πέρασε ανενόχλητος από τους αρχαίους.

Λίγο πριν τελειώσουν όλα.

Οι ήρωες ακολουθούν τον Baal περνώντας με μάχη το εμπόδιο των αρχαίων, και κατορθώνουν να δώσουν ένα τέλος και στον τελευταίο Prime Evil. Σε εκείνο το σημείο ο Tyrael διαπιστώνει πως o Baal πρόλαβε να μολύνει την Worldstone με την soulstone του. Μην έχοντας, λοιπόν, άλλη επιλογή, φυγαδεύει τους ήρωες πίσω στο Harrogath και πετώντας το σπαθί του καταστρέφει την Worldstone. Μια μεγάλη έκρηξη έσβησε το βουνό του Arreat από το χάρτη, το οποίο έδωσε τη θέση του σε ένα τεράστιο κρατήρα.

Με την καταστροφή της Worldstone ο αρχάγγελος της σοφίας Malthael, o γηραιότερος όλων και πρώτος αρχηγός του Angiris Council, ως δημιουργός της Worldstone και άμεσα συνδεδεμένος με αυτή, χάνεται και κανείς δεν άκουσε ποτέ ξανά γι αυτόν…

 

Μέρος Γ΄