DIABLO: Ενάντια στον θάνατο (Μέρος Γ΄)

Δημοσιεύθηκε από τον Ανδρόνικο Κοκιαντώνη στις 27/05/2019.

Μέρος Α΄

Μέρος Β΄

Diablo 3

No one can stop death

Είκοσι χρόνια μετά ο Deckard Cain μαζί με την ανιψιά του Leah (ορφανή κόρη της μάγισσας Adria που την πήρε υπό την προστασία του) εγκαταστάθηκε στο νέο Tristram, για να μελετήσει μια προφητεία. Όταν πήγαν στον καθεδρικό ναό για να μελετήσουν κάποια χειρόγραφα, ένα περίεργο αστέρι έπεσε, παρασύροντας τον Cain βαθιά μέσα στον κρατήρα. Το γεγονός αυτό προσέλκυσε πολύ κόσμο και ανάμεσα σε αυτούς ένα Nephalem, μακρινό απόγονο των πρώτων ανθρώπων. Με τη βοήθεια της Leah σώζουν το Deckard Cain, για να ανακαλύψουν ότι το αστέρι δεν ήταν παρά ένας άνθρωπος.

Ο άνθρωπος αυτός είχε αμνησία και το μόνο που θυμόταν είναι ότι είχε και ένα σπαθί κατά την πτώση του έσπασε σε 3 κομμάτια. Όταν ο Nephalem μάζεψε τα κομμάτια τότε η μάγισσα Maghda βρίσκει τον Cain και τον βασανίζει προκειμένου να ανακατασκευάσει το σπαθί και να το παραδώσει στην άρχοντα της Belial.  Η Leah δεν μπόρεσε να ελέγξει τις δυνάμεις που είχε κληρονομήσει από την μητέρα της, ώστε να βλάψει την Maghda αλλά την αναγκάζει σε φυγή παίρνοντας το μυστηριώδη άνθρωπο για αιχμάλωτο. Ο Cain υπέκυψε στα τραύματά του αλλά πριν πεθάνει έφτιαξε το σπαθί. Ο Nephalem κατάφερε να σώσει το μυστηριώδη άνθρωπο και μόλις του έδωσε το σπαθί, θυμήθηκε πως είναι ο Tyrael. Ήθελε να προειδοποιήσει και να βοηθήσει τους ανθρώπους στο γεγονός ότι δύο Lesser Evils, ο Azmodan και ο Belial, είναι στο Sanctuary αλλά ο νόμος του Angiris Council απαγόρευε οποιαδήποτε ανάμειξη των αγγέλων. Έτσι έκοψε τα φτερά του και “έπεσε” στο Sanctuary ως θνητός πια.

Ο Nephalem βρίσκει και σκοτώνει τη Maghda στην Caldeum, μια πόλη που την ελέγχει ο Belial μεταμφιεσμένος στον βασιλιά Hakan II, ελευθερώνοντας, παράλληλα, την Adria. Εκείνη με την σειρά της ενημερώνει τον Nephalem και τον Tyrael για την ύπαρξη μιας μαύρης soulstone που μπορεί να φυλακίσει και τους εφτά δαίμονες, τους τρεις Prime Evils και τους τέσσερις Lesser Evils, και να την καταστρέψουν για πάντα. Για να βρούνε την soulstone αναγκάζονται να επαναφέρουν στην ζωή τον μοναδικό άνθρωπο που ξέρει που είναι, τον Zoltun Kulle, ο οποίος, όντας πρώην Horadrim, δολοφονήθηκε από τους συντρόφους του για τις τρελές του ιδέες και τη δίψα του για εξουσία και δύναμη. Μόλις τη βρίσκουν, ο Zoltun Kulle επιχειρεί να την κλέψει με αποτέλεσμα τον θάνατό του από τα χέρια του Nephalem. Με τη soulstone στα χέρια του και τους δύο μόνο Lesser Evils ελεύθερους, σκοτώνει και τον Baal ελευθερώνοντας την πόλη και το πραγματικό βασιλιά. Η Leah φυλακίζει τον δαίμονα στην soulstone και μένει στην βιβλιοθήκη να ερευνήσει που βρίσκεται ο Azmodan, ο τελευταίος ελεύθερος δαίμονας. Μάταιες προσπάθειες μέχρι που είχε όραμα ότι ο Azmodan βρίσκετε στον κρατήρα – άλλοτε βουνό – Arreat.

Το βουνό Arreat

Ο Nephalem μαζί με τον Tyrael, την Adria και την Leah ξεκίνησαν για το Bastion’s Keep, το τελευταίο οχυρό που χωρίζει τον στρατό του Azmodan με το υπόλοιπο Sanctuary. Με τους τελευταίους να μένουν μέσα από τα τείχη για να προστατεύουν την soulstone, o Nephalem ξεχύνεται στην μάχη φτάνοντας και σκοτώνοντας και τον Azmodan τον ίδιο. Έτσι η Leah φυλακίζει και τον τελευταίο δαίμονα στην μαύρη soulstone. Τότε η Adria, με την soulstone στα χέρια της, θυσιάζει την ίδια της την κόρη, ανασταίνοντας τον Diablo στο σώμα της. Λεπτά πριν από την προδοσία της, αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της Leah είναι ο Dark Wanderer την περίοδο που ήταν δαιμονισμένος. O Diablo πια, έχοντας όλες τις ψυχές των αρχόντων τις κόλασης, είναι ο δυνατότερος δαίμονας που υπήρξε ποτέ. Έτσι ο Prime evil κατευθύνεται προς το High Heaven.

Ο Tyrael και ο Nephalem πηγαίνουν στο High Heaven και βρίσκουν μία πόλη στο έλεος του Diablo και τους αγγέλους ανήμπορους να την σταματήσουν. Προσπαθώντας ο Diablo να φτάσει τον Crystal Arch, την πηγή δύναμης όλων των αγγέλων ο Nephalem τον προλαβαίνει και τον σκοτώνει. Ο Τyrael εντάσσεται ξανά στο Angiris Council αλλά αυτή τη φορά ως θνητός, στοιχείο της σοφίας και υπερασπιστής των ανθρώπων. Επίσης ιδρύει ξανά το τάγμα των Horadrim με μοναδική αποστολή να κρύψουν τη μαύρη soulstone και να την κρατήσουν μακριά από δαίμονες αλλά και από αγγέλους, δεν άργησε όμως να ανακαλυφθεί.
Ο Malthael, όντας σε απομόνωση, υφίσταται μια τρομακτική αλλαγή: Η σοφία και η κρίση του διαστρεβλώνονται. . Θεώρησε ως υπεύθυνος τους ανθρώπους τόσο για την επίθεση του Diablo στο High Heaven αλλά και το σημαντικότερο, την καταστροφή του Worldstone. Επέστρεψε ως αρχάγγελος του θανάτου, έκλεψε την μαύρη soulstone ώστε να χρησιμοποιήσει την δύναμή της και να δώσει τέλος στους ανθρώπους και στο Great Conflict γενικότερα. Ο Tyrael ήταν εκεί με τους Horadrim ανήμποροι να τον σταματήσουν. Ο Malthael σκόρπισε θάνατο σε όλους εκτός από τον πρώην αρχάγγελο δείχνοντας οίκτο.

Ο Αρχάγγελος του θανάτου Malthael

Ο Malthael ξεκίνησε με τον αφανισμό των ανθρώπων από την πόλη Westmarch. Φτάνοντας εκεί ο Tyrael με τον Nephalem αντίκρισαν μία αφανισμένη πόλη γεμάτη reapers, δαίμονες, ακόμα και αγγέλους ακόλουθους της λογικής τους Malthael. Με την βοήθεια του Tyrael αλλά και του Imperius ο Nephalem εντοπίζει τον αρχάγγελο του θανάτου στο Pandemonium Fortress. Όντας ο μόνος αρκετά δυνατός να τον αντιμετωπίσει μπαίνει μόνος του στο Fortress και η μεγάλη μάχη ξεκινάει. Βλέποντας πως χάνει την μάχη ο Malthael σπάει την soulstone και τρέφεται από την ψυχή του ίδιου του Prime evil, του Diablo. Παρόλα αυτά, ο Nephalem καταφέρνει και σκοτώνει τον Malthael. Το άψυχο σώμα του αρχαγγέλου σκορπίζεται, ελευθερώνοντας όμως την ψυχή του Diablo. O Nephalem γίνεται ο πρώτος θνητός που υπερνίκησε τον δυνατότερο δαίμονα αλλά και άγγελο πράγμα που προβληματίζει τον Tyrael γιατί βλέπει έναν άνθρωπο να περνάει σε δύναμη τον ίδιο τον Uldyssian.