Με λενε Ανδρόνικο και έπαιξα το Diablo II: Resurrected

Με ευκαιρία την προσφορά που έχει η Blizzard στο D2r σκέφτηκα να γράψω την γνώμη μου για το παιχνίδι. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αντικειμενικός μπορώ αλλά το Diablo 2 είναι ένα game που μεγάλωσα παίζοντάς το.

To Diablo II: Resurrected, ή αλιώς D2r, είναι ενα isometric Action Role-Play Game (ARPG) που κυκλοφόρησε από την Blizzard Entertainment σε PC, Nintendo Switch, PlayStation4 και 5, Xbox One, Series X και Series S στις 23 Σεπτεμβρίου 2021. Ουσιαστικά είναι remaster του Diablo 2 αλλά και του expansion “Lord of Destruction”

Αν θα μπορούσα να πω την άποψη μου για το game με λίγα λόγια, έχοντας αρκετές ώρες πια στο D2r, θα ήταν ότι έκαναν καλή δουλειά, τόσο καλή δουλειά που δημιούργησε κάποια προβλήματα. Αξίζει όμως να το αγοράσεις και να επενδύσεις τον χρόνο σου? Πάμε να δούμε τα υπέρ και τα κατά που εντόπισα ώστε να βγάλεις εσύ την απόφαση.

ΥΠΕΡ

1) Το remaster έγινε με σεβασμό.

Το ξέρω ότι μπορεί να ακούσεις το αντίθετο αλλά έχοντας 10+ χρόνια στο D2 μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι σεβάστηκαν και διατήρησαν όλα αυτά τα στοιχεία που έκαναν το Diablo 2, Diablo game. To D2 δεν ήταν ποτέ το πιο gore game αλλά ατμοσφαιρικό, κάτι που διατήρησαν απόλυτα στο remaster. To light radius, ο ήχος του δαυλού στον τοίχο κλπ. Τις πιο πολλές φορές ξεχνούσα ότι έπαιζα το remaster και νόμιζα ότι έπαιζα το original game. Αν είσαι παλιός Diablo 2 player και θες να ξαναζήσεις το D2 σταμάτα να διαβάζεις εδώ αυτό το post και κατέβασε το game.

2) Γραφικά

Προσωπικά θα ήμουν ευχαριστημένος να μου πρόσφεραν ένα Diablo 2 χωρίς να με πιάνει πονοκέφαλος από τα απαρχαιωμένα γραφικά αλλά οι devs το πήραν λίγο παραπάνω και μας χάρισαν ένα game με πάρα πολύ καλά γραφικά και φυσικά τέλειο performance.

3) Remaster cinematics

Κάτι που κανείς δε ζήτησε είναι να κάνουν remaster και τα cinematic και όχι μόνο το έκαναν αλλά το έκαναν επικά! Nice touch..
TIP. Αν είσαι νέος στο D2 κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και ΜΗ τα δεις στο youtube. Είναι κρίμα να φας spoiler.

4) Patches και seasons

Φυσικά και θα έχει seasons μιας και το Diablo 2 ήταν το game που τα εισήγαγε. Με κάθε season ή ladder όπως λέγετε στο D2 έρχεται και ένα Patch με νέα καλούδια ώστε να φτιάξουν την ποιότητα του gameplay μας ή και να προσθέσουν μικρά content χωρίς όμως να “χαλάνε”, να αλλάζουν αν θες, το game. Ως τώρα έχουν δείξει ότι ακούν το community τους και φιλτράρουν σωστά τις απαιτήσεις τους.

5) Φιλικό σε νέους του είδους

Αν είσαι νέος στα Arpg τότε το D2r είναι το καλύτερο game να ξεκινήσεις. Το building του (ο τρόπος δηλαδή που “χτίζεις” τον χαρακτήρα σου) είναι από τα καλύτερα που έχω δει μέχρι και σήμερα. Το D2 είχε καταλάβει από νωρίς αυτό που λένε στο χωριό μου “less is more” και δε σε βομβαρδίζει με χίλια διαφορετικά πράγματα που κάνουν το ίδιο πράγμα. Όλα αυτά σε ένα επικό story line και με ένα τεράστιο lore από πίσω.
Και η μουσική… αυτή η μουσική…

ΚΑΤΑ

1) Παλιό game.

Είναι game εικοσαετίας και βάλε και του φαίνεται. Απο το 2000 που έκανε release οι gamers άλλαξαν.. βασικά ο κόσμος όλος άλλαξε. Τότε οι απαιτήσεις που είχαμε από ένα game ήταν να έχει καλό story, καλά (για την εποχή) γραφικά και ευχάριστο gameplay και αυτά ακριβώς προσφέρει το D2r. Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο content.

2) Απουσία νέου content

Στην προσπάθεια να κρατήσουν το remaster όσο πιο κοντά στο original δεν πρόσθεσαν έξτρα content. Καλύτερα κατ’ εμέ, μπορείς να το πεις αναγκαίο κακό ή στη περίπτωσή μας αναγκαίο κατά μπρος το κίνδυνο να χαλάσουν και αυτό το game.
– To PvP του, duel όπως το λέμε εδώ είναι φλου. Απλά φτιάξε ή μπες σε ένα game μόνο για να μπουν άλλοι εφτά και να πλακώνεστε δίχως αύριο. Αυτό.. ούτε reward ούτε τίποτα.
– Το PvE είναι απλά να ψάχνεις items για να κάνεις τον χαρακτήρα σου δυνατότερο. To game είναι αρκετά challenging στην αρχή αλλά από ένα σημείο και μετά, αρκετά end game βέβαια, δε θα καταλαβαίνεις διαφορά καθώς το game δε σου δίνει την ανάλογη δυσκολία.

Δεν έβαλα στα “κατά” το πιο συχνό παράπονο ότι δηλαδή ο σχεδιασμός των χαραχτήρων δεν ήταν ωραίος. Αν θες βάρβαρους με πλατάρες ή αμαζόνες με μεγάλα.. μάτια το D2r δεν είναι το game που θα σ΄ αρέσει. Υπάρχουν ουκ ολίγα games με στερεοτυπικές φιγούρες.

Σε γενικές γραμμές

Tο game κάνει άριστα αυτό που θέλει να κάνει. Είναι ένα ατμοσφαιρικό παιχνίδι που καταφέρνει να σε βάλει αμέσως στον κόσμο του και σε κρατάει με ένα δυνατό story line που εμπλουτίζετε από τα cinematics που τα συναντάς όσο προχωράς το game. Το end game του ουσιαστικά είναι farm n’ trade τίποτα άλλο.

Τι λες? Θα το δοκιμάσεις?